EUSKO LABEL PRODUKTUAK


% 100EKO KO
NPROMISOA GURE BASERRITARREKIN


Euskal Ogian baserritarren munduarekiko eta ekoizpen iraunkorrekiko konpromisoa dugu. Hori dela eta, gure establezimenduetan mimoz eta Euskadin ekoitzi edo egindako produktuak aurkituko dituzu.

arabako-aleak

ARABAKO ZEREALAK

Eusko Label zerealak, Arabako nekazariek hazitakoak. Modu iraunkorrean ekoitziak, ekoizpen integratu bidez eta Hazi Fundazioak ziurtatuta.

cerdo-productos-eusko-label

BASERRIKO TXERRIA

Eusko Labela duen Baserriko Txerriaren haragia kalitatez bikaina da, kanpo-librean hazten dira, animalien ongizatea ahalik eta gehien zainduz.

GEHIAGO JAKITEKO

pollo-productos-eusko-label

EUSKAL BASERRIKO OILASKOA

Libre hazitako Baserriko oilaskoak, Zerealez osaturiko elikadura naturala dute, %65etik gora artoa.

GEHIAGO JAKITEKO

alubias-productos-eusko-label

EUSKAL BABARRUNAK

Eusko Labela duten Euskal Herriko Babarrunak kalitate goreneko babarrunak dira. Baserri ondoko baratze eta landetan, artisau eran, ingurugiroarekiko errespetu handienarekin ekoizten dira.

GEHIAGO JAKITEKO

cordero-productos-eusko-label

EUSKAL ESNE BILDOTSA

Eusko Labela duen benetako esneko bildotsa Euskal Herriko “Latxa” eta “Carranzana” arrazak dira. Eta bere amaren esnea soil-soilik elikaturik dago.

GEHIAGO JAKITEKO

huevos-productos-eusko-label

EUSKAL BASERRIKO ARRAUTZA

Euskal Baserriko Arrautza gure baserrietan hazitako oiloen arrautzak dira. Kanpoan hazten dituzte oiloak, baldintza ezin hobeetan eta hazkuntza sistema egokia erabiliz.

GEHIAGO JAKITEKO

guindillas-productos-eusko-label

IBARRAKO PIPARRAK

Bere azal fina eta ia batere mina ez den mami samurra, kolore berde-horixka eta zapore suabea dira Eusko Labela duen Ibarrako Piparra nahastezin bihurtzen duten ezaugarriak.

GEHIAGO JAKITEKO

aceite-productos-eusko-label

OLIBA OLIOA BIRJINIA ESTRA

Olio hau nagusiki Arroniz barietateko olibak erabiliz egiten da, eta zuhaitzetik jaso berriak dira beren heldutasun-punturik onenean, elikadura eta zapore aldetik dituzten ezaugarri guztiak gorde ahal izan ditzaten.

GEHIAGO JAKITEKO

miel-productos-eusko-label

EZTIA

Eusko Labela duten eztiak, pasteurizazio prozedurarik izan gabeko esne gordinak direnez, beren ezaugarri biologiko eta nutritibo guzti-guztiak gordetzen dituzte.

GEHIAGO JAKITEKO

patata-productos-eusko-label

ARABAKO PATATA

Klimari, lurrari eta tradizioan oinarritutako laboreari esker, gaur egun, Arabako Patata goren-goreneko kalitatezko elikagaitzat hartzen du kontsumitzaileak.

GEHIAGO JAKITEKO

pimiento-productos-eusko-label

GERNIKAKO PIPERRA

Eusko Labela duen Gernikako piperra Euskal Herrian ekoizten den piper mota autoktonoada. Honako ezaugarriak ditu: luzera txikia, pedunkulu estu eta luzexka eta kolore berdexka.

GEHIAGO JAKITEKO

tomate-productos-eusko-label

EUSKAL TOMATEA

Eusko Labela duen tomatea, itxura ildaskatukoa eta barrumarraduna, bere heldutasun une egokienean biltzen da, eta horregatik kontsumitzaileek asko estimatzen duten bete-beteko zaporea du, betidaniko zaporea.

GEHIAGO JAKITEKO

lechuga-productos-eusko-label

EUSKAL LETXUGA

Eusko Labeldun Letxuga gure lurrean sortutako produktu freskoa da, gure baserrietan ingurumena errespetatuz lantzen dena.

GEHIAGO JAKITEKO

leche-productos-eusko-label

EUSKAL ESNEA

Eusko Labeleko esne pasteurizatuak Euskal Herriko ustiategi onenetan du bere jatorria, indarrean dagoen Europako arautegiak eskatzen duena baino kalitate maila handiagoa eskainiz.

GEHIAGO JAKITEKO

rioja-alavesa-productos-eusko-label

ARABA ERRIOXAKO ARDOA

Arabako Errioxa, Errioxa Jatorrizko Izendapenaren barruan dagoen azpi-izendapen bat da, bertako mahasti, mahastizain eta ardogileen lan egiteko eragatik nortasun eta izaera propioa duena.

GEHIAGO JAKITEKO

idiazabal-productos-eusko-label

IDIAZABAL GAZTA

Gazta ondua da, gutxienez 2 hilabete ontzen egona, eta ardi latxa eta karrantzarraren esne hutsez egina, animaliarengandik lortutako gatzagia erabiliz eta prentsaketa bidez.

GEHIAGO JAKITEKO

euskal-sagardoa-productos-eusko-label

EUSKAL SAGARDOA

Euskal Sagardoa jatorri izendapena Euskadin ekoitzi eta landutako sagardo naturalari dagokio. Jatorri izendapenean, baimendutako bertako 115 sagar aldaera daude guztira, mendeetan aukeratu, ugaldu eta hobetutakoak.

GEHIAGO JAKITEKO

gorenak-productos-eusko-label

GORENAK SAGARDOA

Han-hemengo sagarrak erabiliz bertan egindako sagardoa da GORENAK, eta kalitate-bermea duena.

GEHIAGO JAKITEKO

bonitoanchoa-productos-eusko-label

EUSKADIKO KANTAURIKO HEGALUZEA ETA ANTXOAK

Euskadin ekoitzitako artisautza kontserbak, bermatu egiten dituzte, halaber, lehengaiaren jatorria, metodo tradizional bidezko ekoizpen sistema eta produktuen kalitatea.

GEHIAGO JAKITEKO

legumbres-productos-eusko-label

EUSKAL BASERRI LEKALEAK ETA KONTSERBAK

LEKALEAK

Araban landatzen dira, bertako klimatologiaren eraginez errazago hazten delako eta kalitate handiko produktuak lortzen direlako.

KONTSERBAK

Modu tradizionalean eginak eta barazkien zapore eta testura osoa gordetzen duten errezetak oinarritzat hartuta lantzen dira, edozein unetan elikagai osasuntsuez gozatu ahal izateko.

GEHIAGO JAKITEKO

txakoli-productos-eusko-label

ARABAKO, BIZKAIKO ETA GETARIAKO TXAKOLINA

ARABAKO TXAKOLINA

Kantaurialdeko Arabako eskualdeak osatzen du, Amurrio, Aiara, Artxiniega, Llodio eta Okondoko udalekin, Arabako Txakolina eigteko erabiltzen den Ondarribi Zuri mahats mota autoktonoa hazten deneko ingurune geografikoa.

GEHIAGO JAKITEKO

BIZKAIKO TXAKOLINA

Urteko ardoa da, Bizkaiko herrietan hazitako mahatsen fermentazio kontrolatuaren bidez modu naturalez sortzen den urteko ardoa.

GEHIAGO JAKITEKO

GETARIAKO TXAKOLINA

Getariako Txakolina Gipuzkoan egiten den ardo gaztea da. Bi mahats motarekin egiten da: Hondarribi Zuri, ekoizpenaren %80-90ª, eta Hondarribi Beltza, gainerako %10-15ª.

GEHIAGO JAKITEKO